Ontwerp Kagerzoom online te bekijken

Nadat het alweer lange tijd stil geweest is rond Kagerzoom hierbij een update over het project.

Aangepast ontwerp

Na de presentatie van het eerste plan in januari is een groot aantal reacties ingestuurd. Nu presenteert gemeente Teylingen het definitief ontwerp (overigens kan ook hier nog op gereageerd worden).

Uitgangspunt bij het ontwerp is nog steeds meer ruimte voor natuur en meer ruimte voor bewegen. Voor de uitvoering blijkt minder budget beschikbaar dan eerder beoogd. Dit heeft gevolgen voor het ontwerp en de beheerkeuzes.
Het ontwerp is van 30 november tot en met 14 december via de website www.kagerzoom.info in te zien. De website belooft snel een beter leesbare versie te publiceren.

47296386_526011261208681_913692186996899840_n[1]

Inloopavond in Warmond op 6 december

Donderdag 6 december is er een inloopavond over het ontwerp voor de herontwikkeling in Het Trefpunt, Herenweg 80 in Warmond. Inlopen kan tussen 19.30 uur en 22.00 uur. Tijdens de inloop geven verschillende professionals een toelichting op de ontwerptekeningen. Ter plekke is het mogelijk vragen te stellen en te reageren op het ontwerp.

Reageren t/m 14 december

Ook via de website kan gereageerd worden, met als deadline 14 december. Reacties worden meegenomen in de uitwerking naar een definitief en technisch ontwerp.

Het vervolg

Na 14 december wordt gestart met de uitwerking en de onderzoeken die nodig zijn voor de aanvraag van omgevingsvergunningen en ontheffingen. Tegen de omgevingsvergunningen kan via de gebruikelijke procedure bezwaar worden gemaakt. Het definitief en technisch ontwerp wordt geplaatst op www.kagerzoom.info. De uitvoering staat gepland in het najaar van 2019.

= = = = = = = = = = = = = = = =

Achtergrond (uit persbericht gemeente Teylingen)

Kagerzoom – Levend landschap

In januari is de globale visie ‘Kagerzoom – Levend landschap’ gepresenteerd. Hierop is vanuit diverse belangstellenden en belangengroepen gereageerd. Deze visie is aangepast en verder uitgewerkt in een ontwerp. Het ontwerp voor Kagerzoom is onderdeel van het ‘Uitvoeringsprogramma Leidse Ommelanden 2014-2020’. Dit programma omvat onder andere projecten voor het verbeteren en versterken van de natuur en het landschap in de regio.

Minder budget voor ontwerp Kagerzoom

Voor de uitvoering van dit ontwerp is minder budget beschikbaar dan eerder beoogd. Dit komt doordat er in de eerste jaren van het uitvoeringsprogramma Leidse Ommelanden veel nieuwe projecten zijn toegevoegd. Zowel de gemeente Teylingen als gemeente Leiden vinden een goede kwaliteit van dit herinrichtingsproject belangrijk. Helaas is dit extra geld niet beschikbaar in de begroting van Leiden. Hierdoor vervalt de helft van het beoogde budget voor de herinrichting. Dit heeft gevolgen voor het ontwerp en de beheerkeuzes. Tijdens de inloopavond op 6 december is het aangepaste ontwerp te zien en kan erop gereageerd worden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.