Stichting vraagt spreektijd op 22 mei

De Stichting Broek- en Simontjespolder heeft projectleider Bart van Dijk verzocht om ook een presentatie te kunnen houden op de startbijeenkomst over Kagerzoom op 22 mei, namens een grote groep vaste gebruikers en direct omwonenden van het ommetjesgebied.

ommetjesgebied

De uitnodiging stelt dat de startbijeenkomst is bedoeld om elkaar te informeren over de ontwikkelingen, elkaars belangen te bespreken en te begrijpen.

In dat kader krijgen onder andere de vogelwerkgroep, de golfclub, de kinderboerderij, de denktank biodiversiteit en de gemeente zelf gelegenheid om hun visie te geven op de ontwikkelkansen en bedreigingen die zij zien in dit gebied. Daarmee worden de belangen van de vogels, de flora en fauna, enkele beheerders/exploitanten en van de gemeente Teylingen behartigd.

Een grote groep vaste gebruikers en direct omwonenden krijgt op deze wijze echter geen spreektijd. Dit terwijl zij een groot belang hebben bij het gebied en ook idee├źn erover hebben. Het is vreemd en het lijkt ons onwenselijk voor het verdere verloop van het proces als deze stem niet wordt gehoord. Daarbij zal onze focus liggen op de beleving van de frequente ommmetjesmakers en de waarde van dit polderpark als overgangsgebied tussen stad en platteland.

De Stichting Broek- en Simontjespolder is al jaren nauw bij het gebied betrokken en het bestuur is op 22 mei met 2 mensen vertegenwoordigd op de door de gemeente Teylingen georganiseerde bijeenkomst.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.