Maandag 22 mei: startbijeenkomst Kagerzoom

Maandag 22 mei wordt in Warmond de eerste bijeenkomst gehouden in het kader van de ontwikkeling van een gebiedsvisie voor Kagerzoom, als vervolg op de online enquête van de gemeente Teylingen vorig jaar september. Veel Merenwijkers maken zich zorgen. Wat schrijft de gemeente Teylingen zelf over deze bijeenkomst en het vervolgtraject?


De enquête had tot doel om van gebruikers van Kagerzoom te horen ‘op welke wijze men zowel de natuur als de recreatie op de Kagerzoom (inclusief Strengen en Tengnagel) in de toekomst kan versterken.’ Wie verder betrokken wilde worden, kon dat aangeven.

koeien in de ochtendmist

40 kenners en gebruikers

Projectleider Bart van Dijk schrijft dat hij uit bijna 300 geïnteresseerden een mix van ca 40 kenners en gebruikers uit het gebied heeft geselecteerd. “Zij gaan op een interactieve manier aan de slag met de resultaten uit enquête en de straatinterviews. We vinden het belangrijk dat betrokken partijen elkaar horen en zien voordat zij tijdens een interactieve werksessie samen aan de slag gaan met alle visies, ideeën en wensen. De startbijeenkomst is dan ook bedoeld om elkaar te informeren over de ontwikkelingen, elkaars belangen te bespreken en te begrijpen.”

Ontwikkelkansen en bedreigingen

“Aan het woord komen onder andere de vogelwerkgroep, de golfclub, de kinderboerderij, de denktank biodiversiteit en de gemeente zelf. Elke partij vertelt over de ontwikkelkansen en bedreigingen die zij ziet in dit gebied. Zij leggen daarbij de relatie met de ambitie van de gemeente Teylingen, om zowel de natuur als de recreatie op de Kagerzoom in de toekomst te versterken. De opbrengst van de startbijeenkomst geeft richting aan de daaropvolgende interactieve werksessie.”

Speciale projectpagina

De ontwikkelingen op de Kagerzoom zijn binnenkort te volgen via een projectpagina van de gemeente Teylingen.

tengnagel

Ontwikkelplan

De totale opbrengst van enquêtes en werksessies wordt verwerkt tot een ontwikkelplan voor de Kagerzoom. Dat wordt in het najaar van 2017 gepresenteerd. In antwoord op eerdere vragen die de Stichting Broek- en Simontjespolder hierover aan projectleider Bart van Dijk heeft gesteld, schrijft hij:

“De resultaten van de werkbijeenkomsten vormen samen met andere input (onder meer afkomstig uit gesprekken met boeren, ondernemers en andere belanghebbenden zoals uw Stichting) de basis voor een belangenafweging, het programma van eisen en ontwerpkeuzes.”

“De gemeente Teylingen vindt het van belang een visie te maken (en daarin te investeren) die aansluit op de behoeften van de gebruikers. We hebben gekozen voor een uitgebreid participatief proces om te weten welke behoeften, kansen en bedreigingen er zijn voor de Kagerzoom. Door hier een goed beeld van te vormen zijn we in staat er rekening mee te houden in een plan.”

Vervolgtraject

Het vervolgtraject kent de volgende stappen, aldus de projectleider:

  • Vertalen input (Leidse Ommelanden, interviews, enquêtes, gesprekken, etc) naar een bidbook (sfeer, impressies, schetsen, etc)
  • Vertalen bidbook naar visieschets en kostenraming
  • Vaststellen visieschets in stuurgroep Leidse Ommelanden en gemeentebestuur Teylingen
  • Vertalen visie naar ontwerp, bestek en tekeningen, beheerplan, beheerafspraken, overeenkomsten, etc.

In antwoord op onze vragen stelt Bart van Dijk dat in het vervolgtrajectformeel bezwaar aangetekend kan worden in geval van bestemmingsplanwijzigingen of als er omgevingsvergunningen nodig zijn.

Heb je vragen, suggesties of een andere reactie? Laat het ons weten.
Je bereikt ons via broekensimontjespolder@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

0 reacties op Maandag 22 mei: startbijeenkomst Kagerzoom

  1. m.weenink schreef:

    Waar is die bijeenkomst en hoe laat begint het?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.