Wijkbijeenkomst over Integrale Visie Kagerzoom

Wijkvereniging Merenwijk organiseerde op 14 maart een bijeenkomst om duidelijkheid te krijgen over het visietraject voor Kagerzoom, waar de gemeente Teylingen aan werkt. Dat proces verloopt erg langzaam. Ondertussen worden we al wel geconfronteerd met ontwikkelingen zoals de geplande aanleg van een grootschalige skeelerbaan aan de westrand van Kagerzoom. In een enquete vorig jaar gaven Merenwijkers massaal aan dat ze rust, ruimte en natuur willen in dit gebied. De wijkvereniging had projectleider Bart van Dijk uitgenodigd om uitleg te geven over de stand van zaken.

img-20170322-wa0004[1]

Het werd een rumoerige avond, mede door de gang van zaken rond de skeelerbaan die bij velen woede én bezorgdheid oproept. De volle zaal reageerde kritisch op de plannen van de gemeente Teylingen. Alle eerdere initiatieven rond Kagerzoom zorgen voor het nodige wantrouwen. “Jullie hebben gewoon een zak geld waarvan jullie niet weten waar het aan uitgegeven moet worden”, reageerde een van de aanwezigen fel. Diverse aanwezigen benadrukten dat er ‘helemaal niets hoeft te gebeuren’ aan het gebied – een opvatting die veel instemming kreeg. Charlotte Matthijsse van de Vogelgroep Merenwijk wees er op dat het geld ook gebruikt kan worden om het gebied zo te houden als het is. Natuur heeft nu eenmaal de eigenschap om te groeien…

Wat betreft de Broek- en Simontjespolder, Strengen en Tengnagel drukte Bart van Dijk de wijk opnieuw op het hart dat de wens van gebruikers van het gebied zwaar meetelt bij het maken van een gebiedsvisie. Hij gaf aan dat hij met name het beheer van het gebied voor de komende jaren goed wil regelen en vastleggen – ook om te voorkomen dat over enkele jaren opnieuw plannen worden gelanceerd. Hij wees op de brede expertise onder wijkbewoners en nodigde ze uit om zelf met een plan te komen.

In afwachting van de door Bart van Dijk georganiseerde werkbijeenkomsten zullen de stichting Broek- en Simontjespolder en de groengroep Kagerzoom van de wijkvereniging inventariseren welke opties er zijn om de natuur te versterken, de biodiversiteit te verbeteren en het gebied verantwoord te beheren.

Ook de wijkvereniging geeft op hun website een impressie van de avond.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.