Enquete: 96% wil rust, ruimte en natuur

September 2016 hield de gemeente Teylingen een enquête en straatinterviews over wat de natuur en de recreatieve waarde van de Kagerzoom kan versterken. Ruim 1000 mensen namen deel aan deze enquête. Vandaag publiceerde gemeente Teylingen een persbericht met de resultaten van deze enquete. Respondenten kregen meer uitgebreide informatie, waarin ook enkele percentages zijn verwerkt.

Uitkomsten enquête en straatinterviews in cijfers

Rust, ruimte en in de natuur zijn

Aan welke vorm van buitenrecreatie in de directe omgeving hecht u waarde?

96% van de respondenten beantwoordde deze vraag met rust, ruimte en in de natuur zijn. Gevolgd door actief bezig zijn en sporten (27%) en beleving van cultuur- en gebiedshistorie (16%).

Circa 90% van de respondenten vindt rust, ruimte en in de natuur zijn ook de best passende vorm van recreatie voor zowel de Kagerzoom als de Oud Hollandse Polders.

Actief bezig zijn en sporten past het beste bij de Kagerzoom (27%) gevolgd door de Oud Hollandse Polders (23%).

Het beleven van de cultuur- en gebiedshistorie vindt men beter passen bij de Oud Hollandse polders (20%) dan bij de Kagerzoom (11%).

Geen gezelligheid, vertier en culturele activiteiten

Gezelligheid, vertier en culturele activiteiten zijn recreatievormen die het minst passen bij de Kagerzoom. Slechts 7% hecht waarde aan gezelligheid en vertier in de directe omgeving. Meer dan 95% van alle respondenten vindt dit niet passen bij zowel de Kagerzoom als de Oud Hollandse polders.

Aan culturele activiteiten in de directe omgeving wordt slechts door 5% van de respondenten waarde gehecht. Dit past ook niet bij de Kagerzoom en de Oud Hollandse polders vindt 97% van de respondenten.  Slechts 2% geniet het meeste van deze vorm van recreatie op Koudenhoorn.

Grote betrokkenheid in de omgeving

Ruim 70% van de geënquêteerden kwam uit de Merenwijk. De wijk die grenst aan de Kagerzoom. Inwoners uit deze wijk gebruikten de enquête om zowel hun ideeën als hun belang bij de toekomst van het gebied te uiten.

Achtergrond

De gemeente Teylingen ontwikkelt de komende jaren verschillende plekken en gebieden. Zo werkt ze aan het Rondje Kaag, de Boterhuispolder, de passantensteigers, de watertaxi bij station Sassenheim, de Roodemolenpolder en de ruïne van Teylingen. Met de ontwikkeling van de Kagerzoom wil de gemeente het leef- en verblijfsklimaat voor inwoners verbeteren. De ontwikkeling draagt bij aan het behoud, de kwaliteit en toegankelijkheid van de Kagerzoom als onderdeel van de Leidse Ommelanden.

Aan de Leidse Ommelanden werkt de gemeenten Teylingen samen met Leiden, Katwijk, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude en de Federatie van agrarische natuurverenigingen De Groene Klaver. Het doel van de samenwerking is een netwerk van groene routes realiseren, die beginnen en eindigen bij het Singelpark in Leiden, en die lopen via de stadsrand en de Leidse ommelanden. Aan de routes liggen recreatieve plekken waar maatschappelijke, historische en ecologische functies gecombineerd worden. Dit versterkt zowel het leef- en verblijfsklimaat als de recreatieve aantrekkingskracht van de gehele Leidse regio.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.