Wat gebeurt er na de enquete?

Tot 22 september is het mogelijk om een enquete in te vullen over Kagerzoom. De gemeente Teylingen wil op die manier wensen en ideeën peilen over het gebied. Men werkt aan plan voor de ontwikkeling van natuur- en recreatiemogelijkheden in het gebied. Doelstelling is om het leef- en verblijfsklimaat voor inwoners te versterken en de gemeente aantrekkelijker te maken voor recreanten en toeristen.

Hoe gaat dit proces komende tijd verder verlopen?

Input verwerken
We hebben vanuit Teylingen begrepen dat er veel respons is gekomen op de enquete. Komende maand wordt deze verwerkt. In het voorjaar heeft de projectleider al gesproken met een groot aantal bij Kagerzoom betrokken organisaties en groepen belanghebbenden. Ook zijn ter plekke interviews gehouden met bezoekende recreanten en toeristen. Al deze informatie wordt bij elkaar gevoegd.

Informatiebijeenkomst
De gemeente Teylingen organiseert vervolgens een informatie- en brainstorm-bijeenkomst waarin ze op basis van alle verzamelde informatie een concept-visie presenteren en een voorstel doen over het toekomstig gebruik van Kagerzoom. Uitgenodigd worden alle betrokken organisaties en iedereen die zich via de enquete heeft opgegeven. Deze bijeenkomst is voorlopig gepland voor oktober/november.

Van visie tot concrete plannen
Aansluitend op deze bijeenkomst werkt de projectleider voor de gemeente een Bidbook en Visieschets uit voor het gebied. Hier kunnen betrokken organisaties op reageren en er volgt een formele inspraakprocedure. Daarna wordt de visie uitgewerkt naar concrete plannen. Het is de bedoeling dat betrokken organisaties hier een bijdrage aan kunnen leveren. Doelstelling is dit hele proces in 2017 te doorlopen. Daadwerkelijke uitvoering van de plannen is niet eerder dan 2018 te verwachten.

De Stichting Broek- en Simontjespolder blijft nauw betrokken bij het proces. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan via de knop in de rechterkolom. Je ontvangt nieuwe berichten dan automatisch in je mailbox.

.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.