Teylingse gemeenteraad: koester natuur op de Strengen

Goed nieuws voor alle natuurliefhebbers die graag een ommetje maken over de Strengen! In het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Teylingen is extra aandacht voor de natuurwaarde opgenomen.

De Strengen heeft net als in het bestaande plan de bestemming recreatie gekregen. Vogelgroep Merenwijk en de Vogelwerkgroep Teylingen hebben bij de Raadscommissie Ruimte hun zorg daarover uitgesproken. “We zijn bang dat met alleen een bestemming ‘recreatie’ er op een dag een uitbreiding komt die schade toebrengt aan de zo bijzondere natuur op het eiland”, stellen ze. “Er zijn rond de 40 soorten broedvogels waaronder de blauwborst en de ijsvogel. Maar je vindt op de Strengen ook bijzondere insecten en paddenstoelen.”

Een werkbezoek aan de Strengen heeft de fracties definitief overtuigd. De gemeenteraad heeft unaniem besloten om in het bestemmingsplan ‘behoud van natuurwaarden’ als subtitel op te nemen voor het hele gebied.

Lees meer hierover op de website van de Vogelgroep Merenwijk

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.