Wandelen en fietsen in de Boterhuispolder

Woensdag 26 september werd het officiële startschot gegeven voor de inrichting van de Boterhuispolder als recreatiegebied. De Boterhuispolder ligt naast de Broek- en Simontjespolder, aan de andere kant van de Zijl. Veerman James verzorgt met zijn pont een pendeldienst tussen de twee polders.

In de Boterhuispolder komen fiets- en wandelpaden, natuurvriendelijke oevers, kanosteigers, visvijver en vissteigers, picknicktafels en informatieobjecten die het verhaal van de polder vertellen. In het zuidelijk deel van de polder wordt nieuwe natuur en water aangelegd. Vanaf het eerste kwartaal 2013 kan iedereen met de fiets, te voet of per kano de polder in om te genieten van het oer-Hollandse landschap.

Door de polder toegankelijker te maken, kunnen meer mensen dit bijzondere veenweidegebied beleven en waarderen. Leiderdorp en Teylingen zien hierin de beste garantie om de Boterhuispolder te beschermen tegen verstedelijking en in de toekomst agrarisch, groen en open te houden.

De recreatieve inrichting van de Boterhuispolder wordt mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van het Hoogheemraadschap van Rijnland, de provincie Zuid-Holland, het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland en de Europese Unie.

De Boterhuispolder is een van de groenprojecten die de Leidse regio gezamenlijk oppakt. Dat gebeurt in het samenwerkingsverband Leidsche Ommelanden. Daarin werken nauw samen: de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Teylingen, Kaag en Braassem, Oegstgeest en Katwijk; de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de federatie van agrarische natuurverenigingen De Groene Klaver. Doel van de samenwerking is de groene en blauwe verbindingen tussen stad en land te versterken: natuur en landschap weer dichter bij de stad te brengen en omgekeerd.

Foto: VANAde

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.