Veel Merenwijkers op Droomsessie

Een verslag van Henk Schouten, bestuurslid van de Stichting Broek- en Simontjespolder:

Ruim 50 mensen kwamen naar de droombijeenkomst in het NME-centrum bij de kinderboerderij in de Merenwijk om te praten over groen aan de noordkant van de Leidse regio. De bijeenkomst is georganiseerd door de provincie Zuid-Holland. Er waren mensen uit de gemeenten Kaag en Braasem, Wijk en Wouden, Teylingen, Leiderdorp en vooral uit de Leidse Merenwijk. Ook in andere gebieden in ZH komen dit soort bijeenkomsten. Dit initiatief, dat in meerdere steden in België en Engeland gehouden wordt, wordt gesubsidieerd door de EU.

Iedereen kon ideeën en wensen spuien over 6 thema’s: er op uit, water, duurzaamheid/energie, eten uit eigen omgeving, werken in de polder en polderlandschap. Al deze ideeën worden verzameld en bekeken. Over een half jaar komt er weer een bijeenkomst, waarin verschillende mogelijkheden verder besproken kunnen worden met de geïnteresseerden. Eind 2013 moet er een businessplan klaar zijn.

Er waren tientallen vellen met dromen; ik noem er een paar: fiets- en wandelmogelijkheden rond de Kagerplassen, meer boerenlandpaden en kerkpaden (smaller dan een fietspad) in en om de polders, meer verkooppunten voor eigen producten van de boeren bij deze paden, een paal in de Broek & Simontjespolder voor een ooievaarsnest, meer speel- fantasieruimte voor kinderen, meer vissteigers en paden die ook toegankelijk zijn voor een scootmobiel, ruimte voor vruchtbomen, ganzen plukken (en vangen/schieten), meer zonnepanelen op de daken.

Na afloop kon iedereen stoofperen meenemen van boeren uit de omgeving met een recept voor stoven met rooibos thee.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Veel Merenwijkers op Droomsessie

Een verslag van Henk Schouten, bestuurslid van de Stichting Broek- en Simontjespolder:

Ruim 50 mensen kwamen naar de droombijeenkomst in het NME-centrum bij de kinderboerderij in de Merenwijk om te praten over groen aan de noordkant van de Leidse regio. De bijeenkomst is georganiseerd door de provincie Zuid-Holland. Er waren mensen uit de gemeenten Kaag en Braasem, Wijk en Wouden, Teylingen, Leiderdorp en vooral uit de Leidse Merenwijk. Ook in andere gebieden in ZH komen dit soort bijeenkomsten. Dit initiatief, dat in meerdere steden in België en Engeland gehouden wordt, wordt gesubsidieerd door de EU. (meer…)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.