Droombijeenkomst over de polder

Wil je meedenken en je mening geven over de toekomst van de polder en het hele gebied Leiden-Noord, Kagerzoom, Kagerplassen, Boterhuispolder?

Op 31 oktober is er een ‘droomsessie’ over het gebied in het Natuur-en milieueducatief centrum Weidezicht (het nieuwe gebouw bij de kinderboerderij). De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de verbreding en verdieping van het Biodiversiteitactieplan (BAP) in de regio Leiden.

De Stichting Broek- en Simontjespolder neemt zeker deel aan de bijeenkomst, maar het kan geen kwaad als er meer Merenwijkers zijn om de belangen van ons ommetjesgebied te behartigen!

Maandagavond 31 oktober 2011
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: NME-centrum bij de Kinderboerderij in de
Merenwijk, Parkzicht 100

Meer informatie in het persbericht hieronder.

KOM DROMEN OVER HET OMMELAND
Burgerbijeenkomst over groen aan de noordkant van Leiden

LEIDEN – Wilt u graag een pluktuin in de buurt, met kruiden voor een streekeigen salade? Wat vindt u van een poldersurvivalroute? Of misschien vindt u het leuk om een gruttonest te adopteren? Kom dan dromen over groen in en rond Leiden op de bijeenkomst voor inwoners van Leiden-Noord, Poelgeest en Leiderdorp, die gehouden wordt op maandagavond 31 oktober a.s. Ook de inwoners van het noordelijke buitengebied worden uitgenodigd om mee te denken over groen in hun omgeving. De bijeenkomst wordt gehouden in het NME-centrum Weidezicht in de Leidse Merenwijk (op het terrein van de Kinderboerderij, Parkzicht 100). De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Een aantal Leidenaren zal zich nog wel de droombijeenkomsten herinneren rond het Biodiversiteitsactieplan van 2009. Hier zijn veel leuke plannen uit voortgekomen en sommige zijn ookal uitgevoerd. De provincieZuid-Holland wil samen met de gemeenten en Stichting Land van Wijk en Wouden deze aanpak ook inzetten voor een veel groter gebied, namelijk het buitengebied tussen Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer-Den Haag. In verschillende steden komen er dus weer droombijeenkomsten waarin burgers hun wensen kunnen inbrengen. In Leiden komen twee nieuwe droombijeenkomsten: één in het noorden (op 31 oktober) en één in het zuiden van de Leidse regio (begin 2012).

De ideeën van burgers worden verwerkt in één gezamenlijke visie op het hele gebied. Daarna is het de bedoeling dat burgers en overheden samen een aantal ideeën ook uit gaan voeren. Om een goede visie voor het gebied te maken, hebben de provincie en de gemeenten de inbreng van elke burger nodig. Zij nodigen u dan ook van harte uit om uw ideeën tijdens de bijeenkomst naar voren te brengen.Voor u is het een kans om uw eigen ideeën over groen naar voren te brengen en de meest uitvoerbare ideeën samen met anderen tot uitvoering te brengen.

Bent u van plan te komen? Laat het even weten met een mailtje aan sa.groenefelt@pzh.nl

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.